Whisky proeven op locatie

(Advertorial verschenen in Leiden into Business, winter 2013)

Tekst: Fred Blans     Fotografie: Jamie Snoeck

North End Tastings
NET gaat op locatie

Op verzoek, op locatie en op maat

North End English Pub uit Leiden gaat op locatie. Geen whiskyproeverijen meer in de kasteelkamer ? Jawel, de bekende maandelijkse proeverijen van Martijn Snoeck blijven, maar North End Tastings slaat haar vleugels uit.

Op verzoek

‘Dit is mijn derde proeverij’, zegt Wouter Telkens, werkzaam bij een bedrijf uit Zoetermeer. ‘De eerste heb ik meegemaakt op een personeelsavond van ons bedrijf, de andere twee in de North End Pub in Leiden. Toen mijn Engelse vrienden er bij waren werd de proeverij zelfs in het Engels verzorgd’. ‘Geen probleem’, zegt Martijn Snoeck, ‘Onze North End English Pub is nagenoeg Engelstalig. En, op verzoek kan heel veel bij North End Tastings.

Op locatie

Buitenshuis presenteren is voor Martijn geen onbekend terrein. Sterker nog, het is voor hem een maandelijkse plezierige routine. ‘De mogelijkheid om een proeverij in huis te halen maakt het voor veel bedrijven interessant om te boeken, omdat ze het helemaal zelf in de hand hebben: whiskyproeverijen op bestelling; voor ieder wat wils. Zachte, ‘vrouwelijke’ whisky’s of sterkere jongens ? U vraagt en wij draaien’. North End Tastings levert op maat. ‘Er is zo gigantisch veel keuze’, voegt Martijn toe. ‘Het gaat bij proeven op locatie altijd om de vraag van de organisatoren. Onlangs wilde een groot compostverwerkingsbedrijf enkel geturfde whisky’s; logisch, toch ?’

Proeven op maat
Proeven op maat

Op maat

Absoluut geen kennis van whisky ? Dit mag nooit een belemmering zijn om een proeverij te boeken. ‘Juist het onbekende aspect maakt zo’n middag of avond interessant’, zegt Martijn Snoeck. Ofschoon Martijn’s whiskyexpertise landelijk niet helemaal onbekend is, staat kennis opdoen voor hem niet op de eerste plaats. Het genieten van een dram of whisky* * ) in prettig gezelschap van collega’s of vrienden, blijft voor North End Tastings het uitgangspunt. ‘Het zijn ook de prachtige verhalen rond whisky die mensen willen horen, daar zijn de Schotten en de Ieren tenslotte mee vergroeid en die verhalen vertel ik’.

**) glaasje whisky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s