World Whisky Day, weg ermee !

Autisme en whisky ?

Cheers...
Cheers…

Jammer dat het vandaag World Whisky Day is op deze 16e mei. Wil ik geassocieerd worden met en aanschuiven in het rijtje  van beschermde minderheden, verdrukten, onderdrukten of aandachtvragers  zoals daar zijn Moederdag, Vaderdag, Secretaressedag, Dag van de Verpleging, Vrouwendag, Dierendag, Dag van het Kind, Complimentendag en Autismedag ? Is het nodig om het product whisky op deze wijze in de etalage te zetten ? Het  Britse drankenblad Hot Rum Cow vindt van wel en gaat aan de haal met dit succesje.

Neat. No ice please…

Iedereen lift mee op de ontstane whisky-hype en VisitScotland en Scotland Food &Drink zijn dolenthousiast als Nicola Sturgeon – eerste minister in Schotland en succesvol leider van de Scottish National Party – zegt: “It’s great to see an iconic Scottish product bringing so many people around the world together”. Nicola gelooft in alles na verovering van 56 van de 59 Schotse zetels in Westminster vorige week. Ja, zegt World Whisky Day oprichter Blair Bowman, ” I think we just conquered Antarctica”. Blair is net terug van een reisje langs het poolgebied om waarschijnlijk zijn T-shirts met WWD-opdruk te verkopen ( aan wie …?), maar wilde weer snel weg omdat hij ook wel inzag dat het ’embarrassing’ is om een een klontje ijs in je whisky te doen wanneer die grote ijsklont daar onder je voeten aan het wegsmelten is.

Nee, deze Wereld Whisky Dag brengt ons absoluut niets. Laten we mooie verhalen vertellen en schrijven over gepassioneerde mensen die werken en genieten van een mooi product. Ik zal Blair een plezier doen en straks even een mooie dram inschenken…..zonder ijs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s