Wenneker Genever met Islay Cask finish

Een flesbericht van gedistilleerd liefhebber Aart Bogers.

P1130272Een zeer aangename verrassing! De geur is in eerste instantie wat houterig. Heel subtiel ontwaar je daarna wat rokerigheid van de turf. De afdronk is opvallend zacht. Een ‘gewone’ jenever heeft altijd iets scherps. Hier wordt je aangenaam verrast door de volle en zachte smaak, met een kleine tinteling. Daarna wat zoetigheid wat doet denken aan zoethout. Het is duidelijk dat de Islay cask finish zijn sporen heeft nagelaten. Het verrijkt de smaak terdege. Het rokerige blijft best lang in de mond hangen. Op deze wijze komt jenever beslist voor een veel groter publiek toch in de picture! Nog hartelijk bedankt voor deze heerlijke traktatie. Ik had niet gedacht dat jenever zou lekker kon smaken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s