Let’s go to Helgoland

Whisky op Urk.

1 liter lang feest
1 liter lang feest

Het is al donker wanneer ik de jachthaven van Urk oploop. Ik ben op zoek naar een Bavaria zeiljacht van zo’n 11 meter. Het jacht met zes whiskyliefhebbers is net terug van Helgoland. Het duurt niet lang voordat ik de ‘ whiskycruiser‘ gevonden heb.

De verhalen over het belastingvrije eiland volgen elkaar snel op. Mijn glas wordt gevuld met een Coal Ila 12 y.o. De flessen die de jongens ingeslagen hebben in de whiskywinkel op het Duitstalige eiland (Zollfrei einkaufen) zijn literflessen. Ik zie een Macallan 12 Elegancia 40% ABV (€80 Helgoprijs , in Nederland €180 voor 0,7 liter ) in het kombuis staan. Daarnaast een verrukkelijk triootje : Coal Ila 12, 18 en 25 y.o. , geflankeerd door een Old Pulteney Noss Head 46% ABV (€27 Helgoprijs , €54 in Nederland voor 1,0 liter) en een Dalmore Cigar Malt Reserve 44% ABV  (€54 Helgoprijs; €95 in Nederland voor 0,7 liter).

Let’s go to Helgoland

De jongens hebben zonder meer smaak en het is leuk om hun enthousiaste verhalen te horen.  Het eiland herbergt ook de Cohibar, een heuse sigarenlounge waarvan het plafond is betimmerd met lege sigarenkistjes. Ik kan niet wachten: mijn eerste volgende tochtje zit ik op Helgoland. Met een grote glimlach en 1 liter Dalmore Cigar Malt rijker, rijd ik de volgende ochtend weer naar huis.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s