Let’s go to Helgoland

Whisky op Urk.

1 liter lang feest
1 liter lang feest

Het is al donker wanneer ik de jachthaven van Urk oploop. Ik ben op zoek naar een Bavaria zeiljacht van zo’n 11 meter. Het jacht met zes whiskyliefhebbers is net terug van Helgoland. Het duurt niet lang voordat ik de ‘ whiskycruiser‘ gevonden heb.

De verhalen over het belastingvrije eiland volgen elkaar snel op. Mijn glas wordt gevuld met een Coal Ila 12 y.o. De flessen die de jongens ingeslagen hebben in de whiskywinkel op het Duitstalige eiland (Zollfrei einkaufen) zijn literflessen. Ik zie een Macallan 12 Elegancia 40% ABV (€80 Helgoprijs , in Nederland €180 voor 0,7 liter ) in het kombuis staan. Daarnaast een verrukkelijk triootje : Coal Ila 12, 18 en 25 y.o. , geflankeerd door een Old Pulteney Noss Head 46% ABV (€27 Helgoprijs , €54 in Nederland voor 1,0 liter) en een Dalmore Cigar Malt Reserve 44% ABV  (€54 Helgoprijs; €95 in Nederland voor 0,7 liter).

Let’s go to Helgoland

De jongens hebben zonder meer smaak en het is leuk om hun enthousiaste verhalen te horen.  Het eiland herbergt ook de Cohibar, een heuse sigarenlounge waarvan het plafond is betimmerd met lege sigarenkistjes. Ik kan niet wachten: mijn eerste volgende tochtje zit ik op Helgoland. Met een grote glimlach en 1 liter Dalmore Cigar Malt rijker, rijd ik de volgende ochtend weer naar huis.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s