Open monumentendag 2015 Belgie op zondag 13 september

U vraagt en wij draaien

DEen handgemaakte roker: de Islay sigaar
Een handgemaakte roker: de Islay sigaar

Net over de grens in Arendonk (Belgie) vinden we De Hertogh Sigaren. Ton Buenen van Eggelen weet de sigarenfabriek al 10 jaar draaiende te houden. Over twee jaar zal ook De Hertogh Sigaren haar deuren sluiten. Het bedrijf  is sinds 1995 gevestigd in de oude fabriek ‘P.P. Rubens’ aan de Torenstraat 35 te Arendonk (bij Reusel de grens over), waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tot op de dag van vandaag worden hier kwalitatieve sigaren met de hand vervaardigd. Ter gelegenheid van Open Monumentendag 2015 (op zondag 13 september) gaan de deuren van de fabriek voor het eerst én voor het laatst open voor het grote publiek.

Nostalgie

De lessenaar van meesterdraaier Lambert Vorstenbosch
De lessenaar van meesterdraaier Lambert Vorstenbosch

Honderden sigarenkistjes, duizenden sigarenbandjes en de vele oude machines nemen je mee naar vervlogen tijden. Volg de route doorheen de fabriek en maak het proces mee van tabaksblad tot sigaar. Mis deze unieke kans niet om een bezoek te brengen aan de fabriek en de sigarenmakers van het eerste uur te bewonderen. Meesterdraaiers  Lambert Vorstenbosch en Gerard de Graaff (zoon van G. De Graaff uit Den Haag) tonen zondag de ins & outs van het ambacht. Zeer waarschijnlijk open vanaf 11:00 uur.

De klant is bij De Hertogh koning
De klant is bij De Hertogh koning

 

 

1 thought on “Open monumentendag 2015 Belgie op zondag 13 september

  1. Dag Fred Wat jammer dat dit monument ophoudt te bestaan.

    R.G.Bolsius RGB Consultancy 0031622542151

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s