No room to swing a cat without hitting a whisky bottle

 

No room to swing a cat ...
No room to swing a cat …

De commissiekamer van de Eindhovense Studenten Roeivereniging (ESR) Thêta is redelijk klein, maar voor mijn 7 proevers kan het net: no room to swing a cat, I would say. Achter mij een gigantische schuifpui die later op de avond zal moeten wijken voor de sigarenrook.

Het wordt voor de Thêtanen een rondje Schotland. Daarbij een Partagas Short en mijn favoriete Vegueros Mañanitas. Zeker bij mijn laatste Ardbeg is dit een perfecte pairing.

 

Nil volentibus arduum
Nil volentibus arduum

Mijn jasje-dasje gezelschap is een gezellig en leergierig stel studenten. De whisky en sigaren tasting is georganiseerd in het kader van de gala-activiteiten die straks haar hoogtepunt zullen bereiken in kasteel Blerick. Ik stel mij een paar honderd feestende roeiers voor die enige tijd in het landhuis zullen vertoeven (iets in mij zegt mij dat, als ik het kasteel nog  in de huidige staat wil zien, ik snel moet gaan). De avond begint iets na achten nadat we eerst een paar biertjes hebben gedaan. Onze gastvrouw Marjan heeft voor kleine cognacglazen gezorgd, een perfecte keus. Ik trek alle registers open en lardeer mijn praatje met wandplaten, boeken en tijdschriften. Na de Tobermory 10 y.o. presenteer ik beide sigaren tegelijkertijd, de beste manier om beide Cubanen te vergelijken. Mijn vriend van Mull gaat geruisloos over in de Ardbeg 10 y.o. Buiten op de vlonder laten we de rook omhoog cirkelen en lullen we vooral over de leegheid van het bestaan en duopissen in het water: niets is onmogelijk voor hen die willen.

An amazing line-up
An amazing line-up

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s