Malts, moods & moments

P1030758Een emotionele proefnotitie

The Laddie Ten, 46% abv, Bruichladdich, unpeated.

Ik schrijf 28 juli 2012. In de bar van het Port Charlotte Hotel wordt gezongen, muziek gemaakt en vooral veel whisky gedronken. Eigenaar Graham trekt onze aandacht door a capella een authentiek Gaelic lied ten gehore te brengen. Hij bezingt de mannen die van huis weggingen om in The Great War te gaan vechten. Doodse stilte. Ik sta tegen de bar aangedrukt en houdt mijn glas Laddy Ten onder mijn neus terwijl ik luister naar de dragende stem. Een daverend applaus voor de kleine barman met de grote stem volgt. Deze whisky staat in mijn olfactorisch geheugen gegrift.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s