The Laddie Ten

P1030758

Ik schrijf een eerste emotionele proefnotitie vanuit The Port Charlotte Hotel

Voor Malts, Moods & Moments is dit een emotionele proefnotitie vanuit Port Charlotte, Islay.

 

The Laddie Ten, 46% abv, Bruichladdich, unpeated.

Ik schrijf 28 juli 2012. In de bar van het Port Charlotte Hotel wordt gezongen, muziek gemaakt en vooral veel whisky gedronken. Eigenaar Graham trekt onze aandacht door a capella een authentiek Gaelic lied ten gehore te brengen. Hij bezingt de mannen die van huis weggingen om in The Great War te gaan vechten. Doodse stilte. Ik sta tegen de bar aangedrukt en houdt mijn glas Laddy Ten onder mijn neus terwijl ik luister naar de dragende stem. Een daverend applaus voor de kleine barman met de grote stem volgt. Deze whisky staat in mijn olfactorisch geheugen gegrift.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s