Oban Distiller’s Edition 2000/2015

Waar begin ik ?

Karel schrijft een emotionele proefnotitie 2016 vanuit Oban, Schotland

Oban Distiller’s Edition 2000/2015, 43 % abv
Tegen het vallen van de avond mag ik van mezelf een borrel inschenken (dat maakt de winteravonden zo fijn….). Even wachten dus vandaag op deze zomeravond ….maar dan heb je ook iets. Ik kies ditmaal voor een whisky uit onze campeerstad: Oban. Ik lees Distiller’s Edition op de fles en het jaar 2000/2015….en een single malt  begrijp ik. De whisky is donker van kleur en heeft op sherryvaten gelegen, zei de juffrouw van de Off Licence. Niet verkeerd lijkt me. Mijn whiskykennis is zeer beperkt, maar met smaken kan ik wel overweg. OK….waarom vind ik deze whisky zo lekker ? Gewoon, omdat we van de ene kant in Oban zijn en in Schotland en omdat het een heerlijke zonnige avond is die mij toestaat dit samen te laten gaan met een klein sigaartje. Wat las ik op je site, Fred ? Het leg-before-wicket-gevoel…dat is het. Ultiem genieten dus ….