Een Oldtimer van 18 jaar

Een kwestie van smaak

Balmoral Anejo 18 Robusto
Een oldtimer van 18 jaar

Ik haat tafelmodel koelkasten. Achter- en onderin liggen niet zelden die stukjes overheerlijke aderkaas of plakjes rauwe Spaanse Ibericoham fijn over de datum te wachten. Beschimmeld of uitgedroogd kan het dan regelrecht de groencontainer in. Mijn humidor staat ook al jaren op kniehoogte, met als gevolg dat veel lekkers niet op tijd aan de beurt komt. Vanmiddag trok ik de onderste lade open en tot mijn verbazing zie ik daar nog zes juweeltjes, allemaal met dezelfde roepnaam: Balmoral Añejo 18 Rothschild Masivo. Oeps, oldtimers … nergens meer te krijgen.

A match made in heaven 

balmoral-anejo-18-a
60 minuten genieten

Ik laat het oude Braziliaanse ‘sungrown’ arapiraca dekblad door mijn vingers rollen en voel souplesse. De reuk van deze breedgeschouderde Balmoral is aards, ruig en ik kijk met een oog naar mijn whiskykast. Wat pair ik met deze krachtpatser  met ringmaat 55  ?  Het binnengoed van deze 125 mm robusto is samengesteld uit de beste Dominicaanse en Nicaraguaanse ligero tabakken. Ligero, het bovenste blad van de tabaksplant; geoliede perfectie. Op de onderste schap staat nog een restje Black Bottle, een prima blend van meerdere geturfde Islay whisky’s. Make my day ….