Bain’s Cape Single Grain Whiskey

bainscape_afbeelding

Een emotionele proefnotitie door Bram Hageman vanuit het Kruger Park in Zuid-Afrika

Bram Hageman beschrijft zijn Bain’s Cape whiskymoment voor Malts, Moods & Moments vanuit het Kruger Park in Zuid-Afrika.                  Foto: Bram Hageman

 

Bain’s Cape single grain Whisky 40% abv

Vanuit het comfortabele Cheetah Plains resort in het Sabi Sands Game Reserve wat onderdeel uit maakt van het Kruger park genoot ik van een heerlijk glas Bain’s Cape single grain whisky. Tijdens dit whiskymomentje kreeg ik de tijd om even stil te staan bij het moment en de plek waar ik me begaf.

Net als veel andere delen van Zuid-Afrika ontkomt ook Kruger park niet aan de grote droogte die er op het moment heerst. De bijna surrealistische ervaring van die oase van luxe en overvloed binnen het park en de dorre dode vlakten er omheen boden een contrast met een lichte wrange bijsmaak. Dit alles werd versterkt door de met grote regelmaat voorbij trekkende kuddes majestueuze olifanten, elegante antilopen en andere herbivoren, allemaal verwoed opzoek naar drinken en eten. In dit kurk droge Sabi Sands was de Bain’s Cape een openbaring. Nooit eerder dronk ik een Zuid-Afrikaanse whisky. Ik was aangenaam verrast door de mooie zachte en ronde smaak van deze whisky. Deze whisky op dat moment in de vroege namiddag op een warme dag in augustus maakte mijn Zuid-Afrika ervaring net even iets completer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s