Whisky for women only

Proeven bij Zuidam
“Die vind ik lekker” …”Nee, ik die”

Ik lees in de aankondiging van The Irish Cottage in Oude Niedorp dat alleen mijn vrouw kan aanschuiven bij de 59e whiskyproeverij op zondag 14 mei en krijg ter plekke een gigantisch lentegevoel. Een lentewhiskyproeverij voor vrouwen, fantastisch.

Het geheim van de lente
Whisky in Oude Niedorp
Whisky in Oude Niedorp

Hoe houd ik deze verrassing op Moederdag geheim ? ‘Kom meid, we gaan een eindje rijden….’ ‘Oh ? Waar naar toe ?’ ‘Uh, nou gewoon…rondje Noord-Holland’. ‘Wat ? Dat is 2 uur vanuit Tilburg’. Nee, direct zeggen waar het op staat voorkomt een hoop ongemak. ‘Lieverd, omdat het Moederdag is, ga jij vanmiddag aan 2 gesherriede whisky’s, een Benriach 15 jaar oud PX en een Glenfarclas 2000 Oloroso, vervolgens 2 whisky’s gefinisht op Madeira vaten, een Tyrconnel en een Arran, en afsluitend 2 drams gefinisht op portvaten, de Finlaggan en de Kavalan Concertmaster. ‘Oh, fantastisch Fred. Waarom zeg je dat niet meteen ?’

Lenteborrels
Martin Bril Rokjesdag
Martin Bril Rokjesdag

Oud-columnist Martin Bril wist het mysterie van het lentegevoel als geen ander te beschrijven. In zijn Rokjesdag is hij op zoek naar het moment dat vrouwen massaal naar buiten gaan in blote benen en korte rokjes. Wanneer de temperaturen stijgen en de terrasbranders worden afgekoppeld, begint het gonzen in de stad. Drommen schaarsgeklede toeristen bevolken de binnenstad. De terrassen zitten ineens zeven dagen per week vol. Iets zoemt er rond. Sandwichborden staan in slagorde op de stoepen en lokken ons met fruitige biertjes, zomercocktails en lenteborrels. We gaan het zien op 14 mei in Oude Niedorp. Zij heeft er zin in.