De Wagon gaat lopen als een trein…

IMG_20170416_161443[1]Eigenaar Sander Overweg en chef Nik Tonglet staan in hun Eetbar De Wagon in de Spoorzone te Tilburg enthousiast te vertellen hoe ze op zaterdag 22 april van start gaan.

Maatwerk in De Wagon

IMG_20170416_144151[1]Het moet het stoere broertje van restaurant De Houtloods worden in de Tilburgse Spoorzone. ‘Eerst vrijdag 21 april voor genodigden, daarna voor familie en vrienden. Zaterdag 22 april gaan we van start’, vertelt Sander met een smile. De twee gekoppelde wagons dateren uit begin vorige eeuw en zijn volledig getransformeerd in een eetbar en een conferentieruimte. De verbouwing van de treinwagons heeft 1 jaar lang in nauwe samenwerking met de verbouwers plaatsgevonden. ‘Niets is standaard’, zegt Nik. ‘Alles is maatwerk: de verlichtingsarmaturen, de afzuiginstallatie, de wijnkast, de indeling van de ruimte, enz. We zijn daarom ook nog naar het Spoorwegmuseum in Utrecht geweest om ideeen op te doen’.

Kunst, bitterballen en witte wijn

largewebsitemeercl2Details zijn belangrijk en daarom hebben Sander en Nik urban artist Tom de Meer in de arm genomen om de labels voor de wijnflessen te ontwerpen. Het idee is een treinraam met daarin telkens het werk van een kunstenaar. De ligging van de beide treinstellen is perfect: gelegen tussen de in aanbouw zijnde Clarissenhof (50m) en het Centraal Station (500m). Ik loop terug naar De Houtloods om nog even na te genieten van een verrassende Portugese Alvarinho Dom Diogo, een Vinho Verde uit de Minho streek in Noord-Portugal. Ook de Bourgondische bitterballen zijn perfect. Kwaliteit en goede ideeen lijken hand in hand te gaan bij De Houtloods; het concept van Sander en Nik gaat vast lopen als een trein.