Whisky en Bach brengen troost

Op 31 maart 2020 zou het moeten gebeuren: symboliek, emotie en troost komen samen in de opvoering van de Matthäus-Passion in Theaters Tilburg. Helaas, het coronavirus verpest alles en velen met mij zijn in rep en roer….ontroostbaar. Ik weet het: de belangrijkste bijzaak in het leven op dit moment, maar toch ….De kaartjes heb ik weken van te voren op de schouw gezet. Dagelijks beluister ik delen van de vele verschillende uitvoeringen; ik kan namelijk niet kiezen. Experts komen op mijn TV scherm te spreken over de troost die Bach brengt en de emotie die hij weet op te roepen. Ongemerkt denk ik ook terug aan de symboliek die ik enkele jaren geleden heb beschreven rond een van de mooiste whisky’s ever, Port Dundas 52 year old,  44,6%  abv; een heuse Bachwhisky. De enkele centiliters die ik nog heb staan zullen mij vanavond zeker troost brengen…. Blijf gezond.