Affiniteit met whisky

Translated (with permission) by Leg before Wicket. Original title ‘An affinity for whisky’ by editor Michael Donnelly for Ileach, the Independent Newspaper for Islay & Jura on 9 May 2020.2019-05-15 17_17_20-46_13 ILeach 2019.pdf - Adobe Acrobat Reader DC
De Islay Whisky Academy is een online whisky cursus aan het ontwikkelen genaamd Whisky Affinity en volgens Rachel MacNeill wordt het ‘de ultieme online whisky cursus’ met ‘Scotch in Context’ als label voor de verschillende workshops en lezingen.

Rachel MacNeill
Rachel MacNeill
De cursus wordt omschreven als evergreen, wat zoveel betekent als een cursus die zich qua inhoud zal blijven ontwikkelen en aanpassen. Deel 1 Courting the dram zou tegen juni 2020 beschikbaar moeten zijn via de Islay Whisky Academy website en andere whisky platforms. Deel 2 Process zes weken later en Deel 3 Maturation weer zes weken daarna, enzovoort.
Whiskykenners en andere belangstellenden kunnen zich inschrijven per deel of per set van zes delen. De cursus is bedoeld als uitbreiding van het bestaande Islay Whisky Academy Residential Diploma, waar cursisten de theoretische, technische en professionele kant van het distilleren leren. ‘We gaan het ook hebben over het drinken van whisky, het ruiken en het proeven tezamen met alle facetten die Scotch malt whisky zo beroemd maken’, voegt Rachel toe.
De educatieve focus ligt op Schotse whisky, wat betekent dat alle Schotse whiskymerken worden meegenomen met natuurlijk de Islay whisky’s als top of the list ! ‘We zullen ook inzichten en informatie aanbieden van professionals uit de whisky business over de hele wereld. ‘Dus van bijvoorbeeld sherry bodega’s uit Jerez, bourbon distilleerders uit Kentucky, kuipers, gersttelers tot Forsyth’s, de kopersmeden; alle aspecten worden belicht’, licht Rachel toe.
De cursus is geschikt voor iedereen die wat wil rondkijken en iets wil leren over whisky tot aan de kenner die zich op alle gebieden extra wil verdiepen. In de cursus zal Rachel’s ‘Whisky for Girls (and Guys !)’ ook actief zijn met interviews & chats met interessante en deskundige mensen uit de whisky industrie. Tevens zal gebruik gemaakt worden van e-books, video, Facebook groepen, YouTube kanalen en andere media om de cursus nog meer inhoud te geven. De cursus wordt zelfs vertaald in het Chinees en ook wordt momenteel onderzocht of Italiaans voor enkele onderdelen tot de mogelijkheden behoort.
Rachel’s activiteiten werden de afgelopen weken ook al breed uitgemeten in publicaties van de Highlands and Islands Enterprise (HIE). Rachel is trots op het feit dat ze als succesvolle zakenvrouw deel uitmaakt van de W-Power Arctic Network.