Ardbeer

Terwijl Islay Ales overweegt om whisky te maken, is Ardbeg juist de tegenovergesteld kant opgegaan door een beperkte hoeveelheid bier te maken (Ardbeer Limited Edition)

The Shortie
Issue 47 | 22 15 August 2020

Translated (with permission) by Leg before Wicket. Original article ‘Ardbeer’ by the editors of Ileach

Ardbeg’s ’Shortie Smoky Porter’ werd gemaakt door Alloa’s Williams Brothers en met dezelfde geturfde mout als die van de Ardbeg 10 yo single malt. Alle verkoopopbrengsten van dit geblikte bier zullen gedoneerd worden aan schoon water projecten in Malawi.

Alan Mahon, Founder of Brewgooder and Alan McIntyre, global senior brand manager at Ardbeg

Eigenlijk stond de presentatie van Shortie (naar verluid vernoemd naar de mascotte van Ardbeg, de Jack Russell terrier Shortie: LbW) gepland voor maart 2020 maar hij werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. ‘Het brouwen van bier lijkt vreemd terrein voor Ardbeg maar niets is minder waar’, zegt Ardbeg distillery manager Mickey Heads. ‘Zoals iedere whiskyfiel weet, hebben bier en whisky hetzelfde DNA. Net zoals brouwers fermenteren wij ons mout. Het enige verschil hier is dat we met hop aan de slag gaan. Wij hopen dat zowel Ardbeggians als craft-bierliefhebbers deze speciale limited edition lekker zullen vinden’.