Shaken, not stirred

Eind 2019 werd bekend gemaakt dat er iets op stapel stond. Bowmore Distillery  en Aston Martin hebben de eerste uitkomst van hun  samenwerking op de markt gebracht.

Issue 47 | 22 15 August 2020

Translated (with permission) by Leg before Wicket. Original article ‘Shaken, not stirred’ by the editors of Ileach

Maar 25 flessen van een uiterst bijzondere botteling Black Bowmore DB5 1964 is uitgebracht. Dit om een speciaal moment in de geschiedenis te markeren voor zowel Bowmore als Aston Martin.

1964 whisky in koper,nikkel en kalfsleer

Distillery manager David Turner: ‘1964 geeft een belangrijk moment aan in de geschiedenis van de distillery. Niet alleen hoe we onze spirit zijn gaan distilleren vanaf dat moment (nieuwe boiler, andere verwarmingstechniek/ LbW) , maar is het deze zelfde spirit die ook de Black Bowmore gemaakt heeft’.  

007

Voor Aston Martin was het tijdperk waarin zij hun iconische wagen op de markt brachten.  Hij kwam in 1963 op de markt en wordt nu gezien als de ’s werelds beroemdste wagen’. Niet op de laatste plaats vanwege de link met  James Bond, a.k.a. 007. 

De James Bond replica DB5s, compleet met kogelvrij schild, draaiende nummerplaten en nepachinegeweren, komt voor 3.3 miljoen Britse ponden op de markt, maar mag niet op de openbare weg.

Prijskaartje

Elke fles Black Bowmore DB5 wordt handgemaakt en er zit een wachttijd op van 1 week. De handgemaakte showkist wordt er bijgeleverd; deze is gemaakt van de fijnste kalfshuid en de koperen sluiting en scharnieren zijn afgewerkt met nikkel, zo karakteristiek voor de DB5s.

In een van die emotionele ‘als je het echt wil weten, maar kan ik nooit betalen’-momentjes kost iedere fles £ 50.000 en kun  je op zijn vroegst aan het einde van de herfst in huis hebben. Bowmore en Aston Martin zijn van plan – tot nadere kennisgeving – deze samenwerking voort te zetten.