Ardbeg An Ao

Lydia Donderwinkel beschrijft haar ideale Sunday with Whisky voor Malts, Moods & Moments

Een emotionele proefnotitie vanuit de Ardbeg Distillery

Ardbeg An Ao, 46% abv

Ik drink graag makkelijke whisky’s. Vandaag heb ik gekozen voor een Ardbeg. Waarom? Omdat dat ik van deze drie mooie whisky’s: de Ardbeg Corryvreckan, de Uigeadail en de An Ao, een ervan erg soepel vind drinken, de An Ao (46.60 % abv) Het is een combinatie van whisky’s uit 3 vattypes: Pedro Ximenez, een extra gebrand virgin oak vat en een ex-Bourbon vat). Hij is erg lekker, makkelijk en soepel. De Ardbeg Distillery ligt prachtig met een geweldig uitzicht over zee. En helemaal met mooi weer en op een zondag als vandaag met een whisky in de hand. Over Whisky on Sunday gesproken…

In mijn fotoalbum kijk ik naar een foto van het Bevington Bush Hotel in Liverpool. Hier speelde de arme zwarte straatartiest genaamd Seth Davy met 3 houten “jigg” poppen die hij liet dansen door de houten plank te bewegen. Een bekend liedje waar onze app groep ‘Whisky on Sunday’ naar is vernoemd en werd gezongen door Paul Moes. Come day, go day Wish in my heart it was Sunday Drinking buttermilk all the week And a whisky on a Sunday

Slainte en een mooie zondag