Mackinlay’s Shackleton Rare Old Highland Malt

Whisky met een verhaal

Op deze zondagmiddag schrijven Marcel en Marianne Büchter hun reiservaringen voor ons op in Malts, Moods & Moments

Een emotionele proefnotitie vanuit o.a. Ballaculish

Mackinlay’s Shackleton Rare Old Highland Malt 47,3 % abv

Tijdens onze North Coast 500 belandden wij enige jaren geleden wij in het noordelijkste kust plaatsje Thurso. Het mooie van Thurso is de boot naar Orkney maar als je dan op Orkney staat kun je weer genieten van het uitzicht op Thurso, dus besloten we niet naar Orkney te gaan. s’Avonds na een restaurantbezoek ontdekten we dat de Co-op nog open was en daar stond een fles in karton met de tekst Shackleton Whisky. Nu was dit geen onbekende voor ons. We hadden hem al eens bij Paul tijdens een proeverij gehad en naar aanleiding daarvan kocht  ik deze whisky in de bekende houten kist met daarin  alle informatie over de Shackleton Zuidpool Expeditie.

Whisky-shoppen

De oorspronkelijke benaming is Mackinlay’s Shackleton Rare Old Highland Malt en is een blend met een alcohol percentage van 47,3%. Bij de Co-op stond één fles die we direct  aanschaften voor slechts 25 pond. Juist omdat we allemaal liefhebbers zijn van deze whisky besloten we in elk dorp waar we doorheen reden ook een bezoekje aan de plaatselijke Co-op te brengen. Je treft werkelijk de leukste whisky’s aan voor een betaalbare prijs.

Op naar de Co-op !

In Ballaculish vonden we een Co-op die geen Shackleton had maar er voor kon zorgen dat hij de volgende morgen 6 flessen voor ons had. De volgende ochtend zijn we bijtijds opgestaan en toen ze ons bij de hotelreceptie  vroegen of we nog iets  interessants op het programma hadden, antwoordden wij in koor ‘Ja, we gaan naar de Co-op!’ Daar aangekomen om iets na 9.00 uur kregen we te horen dat sterke drank pas na 10.00 uur verkocht mocht worden. Nu was het inmiddels in Nederland dik tien uur maar volgens de manager gold dat niet. Dit was gedaan om alcohol misbruik tegen te gaan. Alsof wij het gingen misbruiken…. Shackleton is te koop bij o.a. Vidra en Mitra. Het verhaal erachter is zeer de moeite waard en de whisky is met zijn vleugje rook zeer makkelijk te drinken.