Redbreast 15 yo

Michael Teekens

Deze zondag beschrijft Paul Moes zijn herinneringen voor Malts, Moods & Moments

Een emotionele proefnotitie vanuit The Irish Cottage, ‘t Verlaat, Hollands Kroon

Redbreast 15 yo, 46% abv

Paul is eigenaar van The Irish Cottage in ’t Verlaat, Hollands Kroon. Hij herinnert zich het ontvallen van vriend Michael Teekens, in februari 2020 tien jaar geleden. ‘Samen met Michael heb ik whiskyclub De Peated Dram opgericht omdat wij beiden Ierland een warm hart toedroegen.  Michael was een goede vriend geworden door de Ierse muziek en zijn interesse in veel bijzondere dingen waaronder de stripfiguur Olivier B. Bommel en taal. Onze woensdagavonden waren legendarisch, met muziekvoordrachten en eigen inbreng. Michael stuurde via een mail het Gedicht van de Week in.’

Een violist uit Ierland, had aandeel in een bank,
Plots kwam de depressie en klonk een valse klank,
Zijn viool op Marktplaats en stoppen met muziek?
Oh nee, zo sprak hij vrolijk, ‘k verkoop liever mijn publiek !

‘Op onze eerste proeverij stonden 6 Ierse whiskey’s waaronder Michael’s favoriet, de Redbreast 15 yo. Deze authentiek Ierse whiskey van 46% abv is een single pot still. Reuk: fruitig aromatisch. Smaak: fruit, zacht en tonen van hout. Afdronk: lang en elegant. Hij wordt gemaakt door de Midleton Distillery bij Cork in Zuid-West Ierland’.

SLAINTE