Moët Hennessy koopt zich in bij WhistlePig

This article was translated by Leg before Wicket with kind permission of Ben E. Mintz, investigative journalist and editor of NeatPour.

Tekst: team Neat Pour

WhistlePig line-up

WhistlePig heeft lang het image opgehouden van alto-lieveling, de kleine, onafhankelijke distilleerder uit Vermont die zijn slag heeft geslagen met klasseproducten. Op woensdag 16 december 2020 werd er op de deur geklopt. Niemand minder dan Moët Hennessy kondigt de koop aan van een minderheidsbelang in WhistlePig.

“De overeenkomst met Moët Hennessy markeert een belangrijk moment voor WhistlePig”, zegt Jeff Kozak *), CEO van WhistlePig in een verklaring. “We zijn ongelofelijk tevreden dat we nu in een adem genoemd worden met een bedrijf dat wereldleider is op het gebied van luxe wijnen en sterke drank en we kijken erg uit naar de toekomstige samenwerking met het team van Moët Hennessy op de internationale markt.  

De voorwaarden van de deal zijn niet bekend gemaakt. Maar, in een verklaring staat dat de distributie in de VS onveranderd zal blijven. De samenwerking is bedoeld om meer internationale distributie op te zetten in navolging van een succesvolle introductie in het VK.  

“We zijn er van overtuigd dat WhistlePig perfect past in het portfolio van Moët Hennessy. Dit rye whiskey huis heeft een knappe prestatie geleverd door zich echt te onderscheiden van andere aansprekende en iconische craft distilleries in de VS met een top ranking waar het gaat om herkenning, kwaliteit en prijsbepaling”, zegt Philippe Schaus, CEO van Moët Hennessy. ”We kijken uit naar deze kans om de WhistlePig brand en ons productenportfolio onder de aandacht te brengen van onze gewaardeerde klanten in de hele wereld”.        

Er kan van uitgegaan worden dat met Moët’s contacten de whiskey een boost zal krijgen. Moët Hennessy, de wijn en sterke drank afdeling van LVMH, is een van de vijf grootste alcohol concerns ter wereld. Hun portfolio bestaat uit vele merken waaronder Hennessy cognac en champagne huizen.    

*) Note van Legbeforewicket: maak kennis met WhistlePig CEO Jeff Kozak