De Water of Life film gaat online

Bruichladdich Distillery, one of the stars of ‘The Water of Life’ film

De Burns vieringen tussen 22 en 27 januari zullen een week lang in het teken staan van film, whisky en van diegenen die whisky hebben gemaakt tot wat het nu is.

First published as ‘The Water of Life film to launch online’ in the Ileach (48/07 16 Jan 2021) and translated by Leg before Wicket with kind permission of Ileach editor Brian Palmer.

‘Water of Life’ is een documentaire die met name de vakmensen, de chemici en andersdenkenden die de harde kern vormden van de whisky revolutie en ‘ …de stagnerende Schotse whisky industrie uit de tachtiger jaren gemaakt hebben tot de gigant die het nu is’.  

Beginnend achter de deuren van de ‘stilgelegde’ Bruichladdich Distillery delen Jim McEwan en Mark Reynier (het meest markante koppel uit de geschiedenis van whisky) hun ervaringen over hoe zij de kansen van de Distillery hebben ten goede hebben gekeerd.

De film stelt de kijker ook voor aan de nieuwe generatie vernieuwers zoals Adam Hannett, Kelsey McKechnie, Liam Hughes, Iain Croucher en Eddie Brook.

Het biedt een unieke kans aan whiskyliefhebbers om van de Burns Night festiviteiten van dit jaar te genieten. Het online programma de vertoning van de film, iedere avond gevolgd door een sessie van een uur waarin de hoofdrolspelers aan bod komen. Er bestaat de mogelijkheid om een eenmalige Limited Edition proefset aan te schaffen passend bij de film.

“De grote uitdaging voor ons, zoals bij iedere culinaire film, zit hem in het feit dat men het scherm niet kan proeven. Toen we bezig waren dit event op te zetten, vonden we het belangrijk om, naast het vertellen van een verhaal, ook de kijker te betrekken op een wijze die recht doet aan whisky”.     

Producent Brittany Curran zei “We hebben de diverse scenes zo gefilmd, gescoord en getemporiseerd dat de kijker meegenomen wordt op een sensorische reis terwijl het verhaal zich ontvouwd. We denken dat dit vrij uniek is. Zowel als filmmakers en als whisky liefhebbers zijn we erg enthousiast”.  

Adam Hannett van Bruichladdich vertelde de Ileach “ik kijk erg uit naar mijn deelname in het discussie panel met Jim McEwan en Charles MacLean  na afloop van de film. Het is een prachtige film die ons de kans geeft de verhalen te horen van d whiskymakers en de meeste zijn  nog waar ook! Het geeft tevens de mogelijkheid om vragen te stellen en om achter het verhaal te komen van de oprichting van Bruichladdich. Niet alleen ik kan vragen stellen, het publiek ook”.