Uitbreidingsplannen Ardnahoe

Islay’s negende distilleerderij Ardnahoe heeft een aanvraag ingediend voor tien flinke opslagplaatsen direct grenzend aan de distilleerderij aan de noordkant van het eiland.

This story was translated by Leg before Wicket with kind permission of Brian Palmer, editor of the Ileach. Issue 48_09 / 13 February 2021.

Een woordvoerder van de distilleerderij vertelde de Ileach dat er een inspraakronde was gehouden in oktober 2020 en de aanvraag kreeg algehele instemming van zowel de gemeente als onze Schotse parlementariërs.  

Om op te gaan in de omgeving zal de buitenkant qua kleur aan de omgeving aangepast worden. De geplande opslag bestaat uit zo’n 68.000 vaten. De distilleerderij kon niet helemaal de juiste datum voor de finale bouw opgeven; dit zou zeker onderwerp zijn geweest van de toewijzingscommissie.