Fèis Ìle 2021 update

Een update van Ben Shakespeare (bestuurslid Fèis Ìle comité):

About - Ben Shakespeare Photography
Ben Shakespeare
This news item was translated by Leg before Wicket with kind permission of Brian Palmer, editor of the Ileach. Issue 48_15 /  8 May 2021

“Achter de schermen van het virtuele Fèis Ìle 2021 festival wordt hard gewerkt om alles voor alle liefhebbers klaar te hebben. Naast de gebruikelijke dansgroepen, de pipers en de verschillende optredens, willen we dit jaar ook een meer informatief deel aan het festival toevoegen. We zullen laten zien hoe het festival jaren geleden begonnen is met daarbij ook een focus op het Gaelic roots van het festival”.  

Nieuwe datum

We beginnen met een festivalpreview op donderdag de 27e mei. Hierin krijgen bezoekers een voorproefje van wat hen te wachten staat. Dit alles  voordat Ardnahoe op vrijdag de 28e aftrapt.

Wedstrijden

Daarnaast hebben we een aantal mooie wedstrijden om naar uit te kijken met prijzen die vooral bij de whiskyliefhebbers in de smaak zullen vallen. Hou de volgende IIeach en je social media in de gaten voor nieuws. We kunnen helaas nog niet teveel vertellen….  

https://www.instagram.com/feis.ile/

https://nl-nl.facebook.com/feisile.islay/videos/committee-closing-statement/2936780509772456/

Website

We hebben een website (www.feisile.co.uk ) waar alle info over het festival na te lezen is. Er bestaat een mogelijkheid voor bezoekers om een interactief programma te downloaden met daarin links naar andere activiteiten op het eiland. We zullen een week voor de start van het festival een timetable op de website zetten.

Fèis beginjaren

Ons project over de start van Fèis is al begonnen en er wordt volop gefilmd. Filmpjes en foto’s uit de oude doos blijven welkom om iedereen te laten zien hoe dit festival indertijd is opgestart. Mocht je iets gevonden hebben, mail het dan naar media@feisile.co.uk

We hopen dat jullie net zoveel zin hebben in het festival als wij !