Black Bowmore Cabinet gaat voor £409,000 van de hand

The Black Bowmore Archive Cabinet
Translated by Leg Before Wicket with kind permission of Brian Palmer, editor of the Ileach. Issue 48_15 / 8 mei 2021 

In de Ileach van 10 april 2021 was te lezen dat een handgemaakt cabinet, gevuld met de vijf flessen Black Bowmore single malt, geveild zou worden bij Sotheby’s in Hong Kong. De opbrengst zou ten goede komen aan het Islay Development Initiative. De aanvankelijke prijs van £400,000 werd overtroffen.

“We zijn zo verheugd dat we de opbrengst kunnen overmaken naar The Bowmore Legacy, een vennoot van het Islay Development Initiative”, zegt Jessica Spence, President of Brands, Beam Suntory. “De organisatie  ondersteunt werkgelegenheid, opleiding en huisvesting van jongeren in Bowmore voor de komende jaren.”

Het verhaal van de cabinetontwerper John Galvin:

The Black Bowmore Archive Cabinet