Georgie Crawford naar Elixir Distillers

Elixir Distillers, de op handen zijnde distillery in Farkin, heeft de aanstelling van Georgie Crawfors als distillery manager bekend gemaakt.

Georgie Crawford
This article was translated by Leg before Wicket with kind permission of Brian Palmer, editor of the Ileach. Issue 48_14 / 24 April 2021

Nadat Georgie Crawford reeds 14 jaar voor Diageo als manager bij Lagavulin had gewerkt en daarna in 2018 zich had ingezet voor het Port Ellen Distillery Revival Project, sluit ze zich deze zomer aan bij Elixir Distillers.

DNA

De verwachte start van de bouw van de distillery aan Islay’s zuidkust zal komende zomer zijn . “Georgie is opgegroeid op Islay en daar ook naar school gegaan op een steenworpafstand van onze distillery site”, zegt Sukhinder Singh, mede-oprichter van Elixir Distillers. ”Haar liefde voor het eiland met al zijn distilleries zit in haar DNA. Ze deelt hierbij ook nog onze visie voor de toekomst en daarnaast zal haar uitzonderlijke kennis en frisse nieuwe kijk op zaken een aanwinst zijn voor Farkin Distillery. We zijn erg verheugd dat we haar aan boord hebben kunnen halen.”

Carrière

Georgie’s carrière begon in 2002 bij The Vaults in Edinburgh, de thuisbasis van The Scotch Malt Whisky Society, voordat Talisker, Glen Ord en Teaninich bij haar aanklopten. Het was echter haar prachtige baan als manager bij Lagavulin die maakte dat ze naar haar Islay terugkeerde. “Ik ben al lang bevriend met Sukhinder en Elixir Distiller’s blender Oliver Chilton en was altijd al nieuwsgierig naar hun voornemen om hier op Islay iets van de grond te krijgen. Ook voel ik mij vereerd dat ze mij gevraagd hebben om hun plannen te realiseren”, laat Georgie Crawford aan de Ileach weten.