Laggan Bay brouwerij en distilleerderij

Computerimpressie Laggan Bay Brewery

Islay Ales en The Islay Boys zullen binnenkort opgaan in Laggan Bay Brewery & Distillery. Men heeft plannen ingediend voor een nieuw gebouw bij Glenegedale.

Translated by Leg before Wicket with kind permission of editor Brian Palmer. Issue 48-16, 22 May 2021 

Mackay Smith en Donald MacKenzie zijn van plan een nieuwe thuisbasis neer te zetten op 1,5 hectare direct naast de toegangsweg naar Islay Airport. Wijzend op de overlap tussen brouwen en distilleren, zegt Mackay Smith voornemens te zijn met een klassieke dubbele pot still distillatie te gaan werken naast een kleine hybride column still. Dit zal hen niet alleen in staat stellen whisky te maken maar mogelijkerwijs ook gin en rum. Dit alles naast het brouwen van hun bieren.   

De bronafbeelding bekijken
Bårelegs whisky

“We verkopen onze ‘Flatnöse’ en  ‘Bårelegs’ whisky al op 1000 plekken in Frankrijk alleen”, zegt Donald MacKenzie.”het wordt steeds moeilijker om aan kwaliteits malts te komen van Islay om te bottelen. We willen niet alleen onze Islay Ales portfolio uitbreiden, maar zouden ook graag een klassieke single malt maken”.  

“Afhankelijk van alle goedkeuringen, willen we in oktober van dit jaar de eerste schop in de grond zetten. Net voor het Islay Festival van 2023 moeten we klaar zijn”.

“We zijn ons ervan bewust dat wij door ons project de bestaande huizenmarkt behoorlijk onder druk zetten. Daarom zullen we een deel van het terrein gebruiken om passende huisvesting te realiseren. Dit zal wel weer voorgelegd moeten worden aan een aparte commissie”, vertelt Donald.  Het nieuwe bedrijf zal ook bestaan uit een bezoekerscentrum en daarbij zal men op termijn zo’n tien mensen in dienst gaan nemen.