Fèis flessen onder de hamer

Onlangs is de meest uitgebreide en complete verzameling Fèis Ìle whisky’s ooit geproduceerd door de distilleerderijen op Islay onder de hamer gekomen bij Whisky Auctioneer.

Unieke collectie


Translated by Leg before Wicket with kind permission of Ileach editor Brian Palmer. Issue 48-17, 5 juni 2021 

Een deel van de opbrengst zal gedoneerd worden aan liefdadigheid en projecten die helemaal ten goede komen aan de eilandgemeenschap. Meer dan 240 limited-edition Fèis Ìle expressions van Port Ellen, Laphroaig, Bruichladdich en Ardbeg werden afgelopen maand geveild. Hiermee werd de geschiedenis van het festival gevierd en mede de fantastische bottelingen die Islay over de jaren heeft voortgebracht.

Whisky Auctioneer

Joe Wilson, veilingmeester en expert bij Whisky Auctioneer, zegt: “Deze collectie is zonder twijfel de grootste en meest complete die we ooit zijn tegengekomen. Het geeft de verzamelaar een ongekende mogelijkheid om de hand te leggen op zeer zeldzame malts”. In de verkoop zaten ook flessen die gedoneerd waren aan het Fèis Ìle comité door verschillende distilleerderijen om zo de opbrengst aan projecten zoals hun Islay Wave Project te verhogen.

Islay Wave Project

Voorzitter van het Fèis Ìle comité Florence Grey zei dat Fèis Ìle erg blij was om flessen van Diageo te krijgen voor deze liefdadigheidsveiling plus een gesigneerde fles van de legendarische whiskymaker van Islay, Jim McEwan. “Alle opbrengsten van deze veiling zullen de aftrap van het Islay Wave Project mogelijk maken, een alsmaar doorgaand project dat we zullen opstarten na het virtuele festival van 2021. Het project richt zich helemaal op datgene dat wij als Fèis Ìle ondersteunen, namelijk de cultuur van Islay, de kunstenaars en de jeugd. We zijn daarom zeer dankbaar dat Whisky Auctioneer die bijzondere flessen onder de hamer wil brengen voor ons”.