BIB whiskey op Rügen

Han & Theo Bijstervelt zijn een jubileumreis aan het maken en sturen een emotionele proefnotitie naar Malts Moods & Moments vanuit Stralsund (Rügen) aan de Oostzee, Duitsland. Op de bagagedrager een fles Old Overholt BIB Rye.

Han schrijft: Mijn Oom Theo (enige broer van mijn moeders kant) heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat whisky nippen met zijn buurman Joop een van zijn guilty pleasures was. Helaas is Oom Theo te vroeg heengegaan door een onfortuinlijk ongeval. Alle spullen van mijn lievelingsoom gingen de opslag in; zo ook zijn bescheiden verzameling Amerikaanse whiskeys. Mijn moeder gaf mij en mijn man Theo als geschenk voor ons trouwjubileum een paar maanden geleden een krat met whiskeys.

De bronafbeelding bekijken

Mijn moeder wist nog te vertellen dat alle flessen die Oom Theo verzamelde van de Jim Beam Distilleerderij moesten komen. Ook bijzonder vonden wij dat alle flessen nog ongeopend waren. Mijn man Theo en ik weten nog niet veel van whiskey ( Amerikaanse whiskey moet met een e geschreven worden weten we ondertussen), maar deze rogge whiskey is wel heel apart. Enfin, hier op het prachtige Rügen zijn we natuurlijk wat gaan proeven en lezen over whisky en mijn man Theo (en misschien doe ik wel mee) heeft besloten om een whiskycursus te gaan volgen wanneer we terug zijn van onze vakantie.

Ik heb gelezen dat Old Overholt best wel oud is en begonnen is als distilleerderij in West Overton in Pennsylvania in 1810 en niet in Kentucky bij Jim Beam. Dat is pas in 1987 gebeurt na de verkoop aan Beam. Ik vind reuk niet zo maar de smaak best wel apart. Goed dan: cheers op Oom Theo dan maar !