En alweer een ….

Er ligt een voorstel om alweer een nieuwe distilleerderij op Islay te bouwen. Gearach Ltd heeft een adviesverzoek ingediend bij de planningscommissie van Argyll & Bute.

De voorgestelde distilleerderij zou gebouwd moeten worden op een flink stuk land bij Gearach Farm aan Kilchiaran Rd zo’n 5 kilometer ten westen van Port Charlotte. Het voorstel ziet er ambitieus uit en we zien de gebruikelijke indeling: distilleerderij, opslag en facilitair. Daarnaast parkeergelegenheid, toegangswegen en voetpaden. Daarbij komen ook nog de duurzame energievoorzieningen zoals een waterstofinstallatie, zonnepanelen en een 76,5 meter hoge windmolen.  

(Google maps image)

De fysieke grens van het voorstel loopt bij Loch Gearach. Als we goed geïnformeerd zijn is dat het Loch waar ook Port Charlotte haar water aan onttrekt. Diverse belanghebbenden zijn reeds geïnformeerd. Dat zijn o.a. de Argyll & Bute raadsmensen, de  landelijke vertegenwoordiger in het parlement, de vertegenwoordiger in het Schotse parlement, de  Highlands and Islands vertegenwoordigers in het Schotse parlement en de Islay gemeenteraad.

De aanvragers zullen iedereen met enige regelmaat op de hoogte houden via de krant, posters in plaatselijke winkels en andere kanalen.

This new item was translated by Leg before Wicket with kind permission of Brian Palmer, editor of the Ileach. Issue 48_23 / 28 augustus 2021