Whisky KIP-ervaring

Vanaf camping De Flierweide uit Bathmen beschrijft Maaike de Vries in Malts, Moods & Moments haar bijzondere smaakervaring in een emotionele proefnotitie nadat de vele landelijke luchtjes haar teveel werden.

Bailie Nicol Jarvie

Fred, ik ben met mijn Kipcaravan voor een nachtje neergestreken in het landelijke Bathmen samen met vriendin Tinie. Wij zijn al een week bezig met een rondje Nederland met als vertrekpunt Goirle. Tot mijn vaste uitrusting staat er altijd een fles BNJ (Bailie Nicol Jarvie) in het keukenkastje. Ooit heb ik een aantal van deze flessen kunnen kopen bij een slijter in Leiden toen ik met mijn toenmalige vriend een paar nachten in de buurt aan het Kippen was.

De smaak beviel mij wel en ik dacht dat dit voortaan mijn reiskameraad zou worden. De Kip is niet ruim maar een handig groen partytentje maakt de zitruimte buiten aangenaam groter. Ik ben gewend aan de Bailie Nicol Jarvie; hij is zacht, (te) makkelijk te drinken (altijd zonder ijs maar zeker niet op Kip-temperatuur na een dag zon) en ook anderen, zoals Tinie, vinden hem gewoon lekker. Bijkomstigheid is dat ik indertijd zo’n €26 per fles heb betaald.


Luchtververser

Nu zitten wij dus tegen het vallen van de avond onder onze luifel en merken dat de wind is gaan draaien: een ongelooflijke stal/ammoniak lucht woei over onze gezellige kampeerplaats. Samen in de krappe Kip eten konden we niet en dus kwam ik op het idee om de BNJ als luchtververser te schenken. De smaak komt des te beter uit omdat je reuk- en smaakpapillen dan nog meer op zoek gaan naar de echt fijnere geurtjes. Van de ene kant wel jammer dat deze blend van de Glenmorangie distilleerderij niet meer in productie is, maar anderzijds kan ik nog 3 Kipreisjes vooruit met de rest van de doos BNJ.