Zo ziet de geplande ‘Ili’ distilleerderij er uit

Computerimpressie

Bijgevoegde foto laat een computer generated image (CGI) zien van de geplande Ili distilleerderij bij Gearach Farm ten westen van Port Charlotte op Islay.

Een adviesverzoek is onlangs ingediend bij de planningscommissie van Argyll & Bute. Het idee is om een distilleerruimte met bijgebouwen van twee hoog neer te zetten alsmede duurzame energievoorzieningen die ervoor moeten zorgen dat de distilleerderij CO2-vrij gaat opereren.  

Het verzoek is ingediend door Bertram Nesselrode en Scott McLellan, beiden geen onbekenden op Islay. De plannen zijn ontworpen om een duurzame ontwikkeling op de lange termijn op tafel te leggen voor het gebied rondom Gearach Farm.  

De distilleerderij zou whisky gaan maken onder de naam ‘ili’, een naam die ontleend is aan de oudste schrijfwijze van Islay, met een merkbeeld dat gebaseerd is op de standing stones die her en der op Islay te vinden zijn. De distilleerderij zal van begin af aan CO2 neutraal gaan werken door het inschakelen van duurzame  energietoepassingen die op eigen terrein gerealiseerd zullen worden.

See the source image
Islay standing stone

Wanneer de vergunning afgegeven wordt, zal dit een belangrijke injectie zijn voor het eiland. Naast een aantal vaste banen en stageplaatsen die gecreëerd zullen worden, zal ook de bouwfase een aantal banen opleveren.

“We zijn erg enthousiast over onze voorstellen”, zegt Bertram Nesselrode. “Zowel over het duurzame karakter als het eerste computerbeeld van de distilleerderij. Ik denk dat we voor Islay iets nieuws neerzetten met inachtneming van de historie van het eiland en haar natuurlijke schoonheid. We streven ernaar om echt iets duurzaams voor Gearach Farm en haar omgeving te realiseren”.  Het doel is om een capaciteit van 200,000 liter per jaar te realiseren, waarbij we streven naar high end products. Vanaf 23 september kan iedereen onze website (www.iliwhisky-consultation.co.uk) raadplegen”.

“Op de website is een virtuele tentoonstelling te vinden met een toelichting op onze voorstellen. En er is tevens de gelegenheid om opmerkingen te plaatsen. We zullen ook een live chat sessie organiseren op 30 september van 15:00 tot 17:00 uur zodat eenieder die wil de voorstellen kan bespreken met het project team. Een volgende virtuele tentoonstelling zal op 28 oktober te zien zijn op deze website” .

Contact leggen met het project team kan nu al via enquiries@ilidistilleryconsultation.co.uk

This new item was translated by Leg before Wicket with kind permission of Brian Palmer, editor of the Ileach. Issue 48_24 / 11 september 2021

1 thought on “Zo ziet de geplande ‘Ili’ distilleerderij er uit

Comments are closed.