Drie!

De familie Laing kwam in de nacht van 8 op 9 november met het voltallige personeel bij elkaar in de opslag van Ardnahoe Distillery. De oudste spirit (2018) van de distilleerderij was eindelijk ‘op leeftijd’ gekomen  en mocht met trots Single Malt Scotch Whisky genoemd worden.

Distillery Manager, Fraser Hughes, bekijkt de eerste dram van Ardnahoe’s single malt Scotch whisky
This new item was translated by Leg before Wicket with kind permission of Brian Palmer, editor of the Ileach. Issue 49- 03 / 20 November 2021 

Met veel toeters en bellen opende distillery manager Fraser Hughes een van de eerste vaten – een bourbon barrel dat aan alle belastingverplichtingen had voldaan – en nam er een sample uit met de traditionele valinch. (LBW: aka whiskydief) . De oprichter van het bedrijf, Stewart Laing, mocht als eerste een dram proeven van deze Ardnahoe Single Malt Scotch Whisky en omschreef hem als “heerlijk fruitig, ietwat zoetig met die kenmerkende Islay turf tonen”.  Het team van Ardnahoe Illicit Still café, had speciaal voor deze gebeurtenis een birthday cake gebakken. Iedereen was het er over eens dat dit een veelbelovende whisky was en dat niemand kon wachten op de eerste botteling. Het zal echter nog enkele jaren duren voordat deze botteling op de markt komt. “Dit is zo’n belangrijk moment voor Ardnahoe, voor ons familiebedrijf, voor ons team en voor mij persoonlijk omdat ik mijn whiskycarrière hier op Islay in 1966 bij de Bruichladdich Distillery ben begonnen”, zei Stewart. “We zijn ongelooflijk trots dat we een nieuwe whisky op Islay mogen maken en we kunnen niet wachten tot we deze de komende jaren aan de wereld mogen presenteren”.     

De bronafbeelding bekijken
Stewart Laing