Kilchoman haalt fondsen van Barclays binnen

49 | 09           12 February 2022

Kilchoman Distillery maakt bekend dat zij een steunpakket van 22,5 miljoen Britse ponden (27 miljoen euro) heeft binnengehaald.

Peter Wills heeft maanden geleden in een online tasting uitgebreid verslag gedaan van de laatste ontwikkelingen bij zijn Kilchoman Distillery op Islay. Met deze financiële steun van Barclays Bank kan men de productie substantieel verhogen. De lening zal Kilchoman in staat stellen om in de nieuwe productiefaciliteit te investeren om het merk verder uit te rollen.

Islay Heads and Anthony Wills

Afzetmarkten

Kilchoman, opgericht door Anthony en Kathy Wills in 2005, wil de komende 12 maanden 40% meer single malt whisky produceren om het huidige aantal van 445.000 flessen te verhogen tot 625.000. Het werk in de nieuwe opslag gaat door. Hiermee kan men substantieel meer vaten opslaan op eigen terrein. Kilchoman biedt werk aan 40 mensen en haar herkenbare whisky’s worden reeds in 50 landen verkocht, waarvan de grootste afzetmarkten Frankrijk, Duitsland, de VS en China zijn.

Ambitie

Naast het uitbreiden van de productie zal Barclays’ investering Kilchoman voor een deel ook helpen om haar zichtbaarheid op deze afzetmarkten te vergroten. ‘Ondanks de uitdagende economische omstandigheden blijft de productie van onze nationale drank een groeiende industrie’, vertelt Andy Hall, hoofd Corporate Banking Central Scotland. ‘We zijn daarom erg ingenomen met het feit dat wij Kilchoman als een van Schotland’s onafhankelijke distilleerderijen ondersteunen in haar ambitie om zowel binnen als buiten Schotland te groeien. Whisky blijft een groeimarkt en de vraag naar single malts is nog steeds groot, met daarbij een flink aantal mensen dat bereid is hiervoor in de buidel te tasten’.  

Kilchoman’s manager Islay Heads bevestigt dat er een groeiende markt is voor premium whisky’s en dat de geldinjectie van Barclays het bedrijf in staat zal stellen nog meer te investeren in het bedrijf. ‘Er liggen nog een aantal zakelijke mogelijkheden om ons merk sterker neer te zetten in landen als Frankrijk en de VS, ondanks de onrustige economische situatie’.  

Vertaald door Leg Before Wicket met toestemming van redacteur Brian Palmer van de Ileach. Uitgave 49-09, 12 februari 2022.

1 thought on “Kilchoman haalt fondsen van Barclays binnen

Comments are closed.