Texan dispatch #1

Norbert Tebarts bericht vanuit Texas…..

Beste Fred,

De 1e week was een best gekke week, vooral omdat die zo snel voorbij ging. De vlucht op dinsdag was een soepele: met slechts iets meer dan 60 mensen aan boord kreeg iedereen een eigen rij stoelen toegewezen. Laat in de middag kwam ik aan in Dallas, waar niet al te lang na de TSA-controle Amy me oppikte. Een meer dan fijn weerzien, zoals je zal begrijpen. De week was niet al te whisky-gerelateerd, wat overigens voor deze hele trip zal gelden. Wat wel met whisky te maken had: Een dag werken op de (Five Points) distillery: we hebben meerdere vaten Single Barrel gebotteld, gelabeld en verpakt.

(Image: Whisky Gathering 2018)

Een festival van Whiskey Riot, in Dallas, waar Lone Elm (Five Points Distilling) een stand had. Voor die tijd hebben we op de distillery de (verdomd lekkere) cocktail gemaakt, die tijdens het festival geschonken is. Daarna een BYOB in Southlake (ten noorden van Fort Worth), als afscheidsfeestje voor een stel dat naar Colorado vertrekt. Mooie whisky’s op tafel, na afloop zijn we naar een VFW gegaan (veteranenbar, altijd gezellig), tot in de late uurtjes wezen feesten.

Tussendoor natuurlijk nog wat vrienden bezocht, waarbij toch ook iedere keer wel weer bijzondere whisky geproefd wordt, zoals bottelingen van kleine distilleries, store picks, etc.
Op naar week 2, waarin weinig whisky op professioneel niveau zal zijn. Hoewel de proeverij van de week dáárop wel voorbereid moet worden.

Er zit meer achter de vriendelijke façade van Norbert ‘Mister American whisky’ Tebarts. Naast verhalenverteller pur sang, is hij ook nog organisator van de jaarlijkse ProefOlympics, de kleinere Coronalympics, initiator van het jaarlijkse Utrechtse Whisky Tasting Festival (WTF) en host van de vele online proeverijen (BOL tastings) van zijn bedrijf Whisky4all.