Whisky en vissen

Sicco Laterij uit Lage Zwaluwe stuurt bijgevoegde whiskynotitie voor Malts, Moods en Moments naar LegBeforeWicket. Een mooie herinnering aan de vele lange zomers met zijn ouders.

Fishes of Ceylon

Ik was vrij jong, zo’n 8 jaar oud, toen mijn ouders een bootje konden overnemen van de havenmeester uit een naburig dorp. Mijn vader was een fervent visser en zowel mijn moeder als ik hebben deze passie van hem overgenomen. De Amer en de Biesbosch werden mijn speelterrein. Op mijn 12e verjaardag kreeg ik van hen ‘Fishes of Ceylon’, een  geïllustreerde boek van John Whitchurch Bennett waar ik urenlang in kon bladeren om de meest exotische vissen in detail te aanschouwen. Hoe bijzonder was het toen ik op mijn 52e verjaardag een Single Grain Scotch Whisky (Cameronbridge Distillers, 53.5% vol.) kreeg. Tot mijn verbazing zie ik op het label een prachtige Blue and Yellow Grouper afgedrukt, een van de prenten uit dat prachtige boek.

Archives

De whisky is gebotteld door Archives (Whiskybase.com ), een bottelaar uit Rotterdam. Het label ontworpen door Ray van der Meulen lees ik op de fles. Ik zal hem binnenkort met vrienden gaan proeven.

Fishes of Ceylon