Slane whiskey

Wanneer je whiskey maakt in het hart van een historisch Iers landgoed omringd door hectares bos die rijk zijn aan biodiversiteit, is het moeilijk om geen rekening te houden met de rol die hout speelt in dit proces.

Translation by LegBeforeWicket with kind permission of Michael McDermott, Editor of Totally Dublin; June 2022. 
Alex Conyngham (Image Totally Dublin)

Alex Conyngham, de ondernemende mede-oprichter van Slane Irish Whiskey is momenteel betrokken in het planten van meer dan 20.000 bomen op het terrein van zijn ouderlijk huis rondom Slane Castle. Het is onderdeel van het beschermen en uitbreiden van het bosrijke gebied dit jaar. Hij (LBW: de zoon van Lord Henry Mountcharles) lanceerde de nieuwe Wood Series en merkte op dat ‘hout altijd een belangrijke rol heeft gespeeld in het proces van whiskey maken in Ierland. Bij ons zit het echt in het DNA van ons bedrijf. We worden telkens weer geïnspireerd door de invloed die verschillende vaten hebben op de smaak van onze core blend. Deze experimenten hebben ertoe geleid dat we met de Wood Series zijn gestart’.    

(Image Totally Dublin)

In deze laatste Slane Extra Sherry Wood expressie zien we het vakmanschap terug van onze master distiller Dr Gearóid Cahill en zijn team. De whiskey is gebotteld op 45% abv en we zien hierin duidelijk de hand van hun Triple Cask methode. Hierbij zijn virgin oak, seasoned casks en sherry casks gebruikt. Het zijn met name de Oloroso sherryvaten die tonen van gedroogd fruit, bakkruiden en zeker ook wat hints van chocolade naar voren laten komen.

Deze heerlijk whiskey levert nu al mooie recensies op. Hij kan puur gedronken worden, in combi met ijs of hij kan gebruikt worden in whiskey cocktails. Daarnaast zijn er enkele locale Boyne Valley producten zoals de chorizo en de salami van The Wooded Pig die goed pairen bij de Slane Extra Sherry Wood. Vergeet ook niet de combinatie met kazen zoals Boyne Valley Bán en de Boyne Valley Blue.

Slane Castle (Image Totally Dublin)

Slane Extra Sherry Wood is enkel te verkrijgen bij The Loop in Dublin, Cork Airports en de Slane Distillery in Co. Meath. Het uitstapje vanuit Dublin is de moeite waard. Maak daarna zeker de prachtige wandeling door de oude bossen en langs de rivier de Boyne.

@SlaneWhiskey