Inschrijven proeverijen

Whiskyproeven op locatie
Whiskyproeven op locatie

Er zijn 4 smaken:

A.  U boekt een proeverij in de Whiskykamer a 37,50 euro met een aantal passende hapjes. Het aantal personen voor de Whiskykamer is minimaal 6 en max 9 en altijd op zaterdagmiddag van 15:30 tot uiterlijk 17:30; inloop 15:00.

B. U boekt een proeverij bij u thuis a 30,00 euro. Tijden afhankelijk van uw voorkeur.

C. U wilt een creatieve proeverij ? Op het water (Whisky te Water…zie D.), aan een vijver,  enz… Ook dat kan in overleg. Tijden in overleg.

D. Onze proeverijen te water boeken wij altijd via Tilburg te Water. Prijzen op aanvraag.  

Stuur om te boeken een email naar fredblans@gmail.com

Voor alle proeverijen geldt dat voor de whiskyglazen (6 per persoon), de placemats en de (basis)whisky’s wordt gezorgd. Uiteraard krijgt u uitleg over wat u ruikt, ziet en proeft. Ook het grotere verhaal over de productie van whisky wordt verteld. Hebt u geen enkele ervaring met whisky ? Geen probleem, iedereen kan meedoen. Het gaat niet om enkel kennis opdoen, een gezellige middag of avond met vrienden of collega’s staat voorop. In vrijgezellenfeestjes zijn we niet zo goed.  

U zorgt voor de extra’s op tafel: water en waterglazen. Wat hapjes tussendoor betreft kunt u advies krijgen. Ook over eventuele sigaren . Verzoeken voor duurdere whisky’s dan de basiswhisky’s zijn altijd bespreekbaar. Het standaard aantal whiskyproevers is tussen 8 en 12, maar wilt u een grotere groep uitnodigen ? Geen probleem; dan graag even contact. De proeverij wordt ten minste 3 weken van tevoren aangevraagd.

Proefkalender 2021

mei 2021 / In afwachting van wat wel en wat niet kan in deze coronatijd is LegbeforeWicket op naar veilige proefopties. Proeven-op-afstand lijkt weer te kunnen.

Proefkalender 2020

30 december 2020 / ‘Een greep uit de whiskykast’  Privé proeverij op locatie voor twee personen (corona proof !) : Compass Box Asyla, Kavalan King Car, Rampur, Auchentoshan Bartender’s malt, Bladnoch 10 yo (Whisky Broker) en de Ardbeg Corryvreckan. Toetje: Big Peat Christmas 2020.

25 september /  TASTE AMERICA GREAT AGAIN  – Amerikaanse whiskeys. We gaan deze avond (van 20:00 tot 22:00) het Amerikaanse whiskylandschap verkennen en zullen ontdekken dat er meer is dan bourbon. Open inschrijving: 12 stoeltjes rond de vijver (op afstand) 5 inschrijvingen   AFGELAST vanwege corona

18 september / TASTE AMERICA GREAT AGAIN – Amerikaanse whiskeys. Vanavond  schuift een elftal doorgewinterde proevers aan rond de whiskyvijver met genoeg ruimte onderling en in die zin dus geen ‘carry over‘ effect… We proeven 6 mooie whiskeys en proberen te laten zien – ofschoon de VS politiek en sociaal gezien scheurtjes begint te vertonen – dat whiskey distilleries groot en klein (craft) ondanks de opgelegde straftarieven toch hele mooie dingen blijven maken. VOL  AFGELAST vanwege corona 

11 september / TASTE AMERICA GREAT AGAIN – Amerikaanse whiskeys. We gaan deze avond (van 20:00 tot 22:00) het Amerikaanse whiskylandschap verkennen en zullen ontdekken dat er meer is dan bourbon. Open inschrijving: 12 stoeltjes rond de vijver (op afstand). VOL. AFGELAST vanwege corona 

18 juli /  We duiken in het DNA van de Arran distillery en ontdekken we hoe vatenmanagement verschillende prachtige finishes kan opleveren. VOL  (buiten in de tuin ivm de veilige afstand)

11 juli / We duiken in het DNA van de Arran distillery en ontdekken we hoe vatenmanagement verschillende prachtige finishes kan opleveren. VOL (buiten in de tuin ivm de veilige afstand)

13 juni /  In de Whiskykamer duiken we in het DNA van de Arran distillery en ontdekken we hoe vatenmanagement verschillende prachtige finishes kan opleveren. Vindt geen doorgang vanwege het slechte weer.

6 juni / Whiskygek Sjef Hoevenaars geeft een gastproeverij in de Whiskykamer over de basics van whisky. Afgeblazen tot nader datum

April / In de Whiskykamer worden er verbanden gelegd binnen de verschillende expressies die drankgrootgrutters als Diageo, Beam-Suntory en Pernod Ricard ieder hebben.

13 maart 2020 / privé tasting met wereldwhisky’s in de Whiskykamer. Deze proeverij is verplaatst naar later datum in overleg met de aanvragers. Alle begrip hiervoor.

7 februari 2020  / Let’s go East in de Whiskykamer. Een privé tasting die start in India, doorreist naar Taiwan en eindigt in Japan. Oosters en exotisch…..

1 februari 2020  / Wereldwhisky’s in de Whiskykamer. Ditmaal zullen de proevers zelf met een whisky te komen die ze op hun vakantiebestemming hebben gevonden….Bring Your Own ! De eerste whisky’s liggen al vast: Patagonië en België…..

24 januari 2020 / Leg Before Wicket reist af Noord-Holland om daar het jaarlijkse Burns Dinner luister bij te zetten. Thema: Burns en zijn Reizen.

Proefkalender 2019

28 november 2019 / Leg Before Wicket verzorgt een privé tasting (12 personen) in Den Bosch: American whiskeys

5 oktober 2019 / 6 Franse whisky’s.  De Franse whiskyindustrie is booming en de kwaliteit doet zeker niet onder voor de gerenommeerde wereldmerken. We gaan het zien….. à bientôt!……….. Wederom in De Whiskykamer (32,50 pp). VOL

22 september 2019 / Amerikaanse whiskeys. Ditmaal op een andere toplocatie: The Irish Cottage in Oude Niedorp (Noord-Holland).

6 juli 2019 / Erin go Bragh ! (De Ieren komen !) Ierse whiskeys in De Whiskykamer (32,50 pp). VOL Open inschrijving

16 juni 2019 / privé tasting / gesherriede whisky’s in De Whiskykamer

14 juni 2019 / Wereldwhisky’s; ditmaal in Helmond. 

6 april 2019 / Europese whisky’s in de Whiskykamer.

Open inschrijving op 6 april 2019: Europese whisky’s in de Whiskykamer. Van Tsjechië  naar Frankrijk, van Finland naar Ierland. Deze sessie is inclusief enkele Europese hapjes en kost 32,50 euro pp. Inloop 15:00 uur, start 15:30 en einde uiterlijk 17:30. VOL.

februari 2019 / Whisky workshop in Rosmalen: Keuze uit 9 whisky’s, van licht naar medium

februari 2019  / privé proeverij in Tilburg: 6 wereldwhisky’s

januari 2019 / privé tasting op 12 januari 2019 in de Whiskykamer: Japanse whisky’s

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s