La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 20 en Vegueros Mañanitas

De beste batch tot nu toe

P1130273Mag ik u even voorstellen: La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 20 (expiration date 6-2040). ‘ Dit is een echte topper’ , belooft de verkoper in de kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven mij al op voorhand. ‘ Neemt u vooral een A-vijfje mee met informatie’ . Ik lees: cognac (34%), rum (33%) en Nieuw Eiken High Toast (33%). Even doorvragen aan Elske Vugts-Roosen, Marketing & Communicatie Manager bij de brouwerij: ‘33% heeft 5 jaar op rumvaten gelegen, 33% 1 jaar op cognac en 33% 1 jaar op nieuw eiken. Dit is samengevoegd tot wat nu batch 20 is’. Helder.

Perfecte drie-eenheid: schuimkraag, kleur en smaak
Perfecte drie-eenheid: schuimkraag, kleur en smaak

In het Batch-register zijn veel gegevens vastgelegd. Ik kan niet wachten om mijn Oak Aged te openen. Daar gaat ie: De kleur is donkerbruin, de schuimkraag in het bijbehorende proefglaasje 1 vinger dik, de reuk vol en de smaak …… allesomvattend. Ik proef drop, smaakvol eikenhout, rum, zachte hints van cognac. Waarschijnlijk zit het tussen de oren, maar het kan mij geen bal schelen…dit is genieten. Mijn eerste gedachte is om hier een Vegueros Mañanitas bij op te steken. De zachte, korte handgemaakte Cubaan heb ik ingeslagen om de zomervakantie door te komen. Even wat kenmerken. Het formaat noemt men Petit Belicoso; de afmeting is 102 x 18 mm (4 x 46) en de omtrek (ring) 46. Dit is een handzame, goed trekkende sigaar die veel tuinrokers zal plezieren. De prijs is 4,40 per stuk. In vergelijking met het biertje dat we drinken een schijntje: 12,50 euro per flesje. Alleen te verkrijgen in de kloosterwinkel. Geniet nog van de zomer.

 

 

 

1 thought on “La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 20 en Vegueros Mañanitas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s